Sebastien Alouf
Olav Brouwers (NL) 
Lien Buysens
Loes De Gendt 
Michiel Deneckere 
Eveline Ester
Yves Gallard
Hilde Goossens
Maarten Inghels 
Kymo One 
Mous Lamrabat 
Legrand Collection
Stefhany Y. Lozano (DE)
Simo
Nina Minnebo 
Jasper Nollet
Edouard Schneider
Toon Van Ishoven
Guillaume Van Moerkercke

Sebastien Alouf (Sebal)

Altijd naïef, nooit onschuldig. Dat zegt Sébastien Alouf (alias Sebal) graag over zichzelf. En begrijpelijk. De in Brussel geboren kunstenaar onderzoekt ideeën als schoonheid, populariteit, succes en macht – om vervolgens de essentie én de onzin ervan bloot te leggen. Met fotografie, film, schilderkunst, beeldhouwkunst, karton en keramiek zorgt hij voor een explosie van media. En die lijkt altijd naïef, maar is nooit onschuldig.

@sebal74

 

Olav Brouwers (NL)

Voor de tweede keer op NAFT.
De Nederlandse kunstenaar Olav Brouwers creëert een parallelle en bijna surrealistische wereld, met ruimte voor allerlei interpretaties. Zijn olieverfschilderijen plaatsen karakters en objecten in een desolate of sobere omgeving, die haaks staat op onze eigen drukke leefwereld. Melancholie en defaitisme voeren vaak de boventoon, maar er is soms ook plek voor een vleugje humor. Wat zie jij erin?

@olavbrouwers

 

Lien Buysens

Kijken. Nog eens kijken. Blijven kijken. In de huiselijke taferelen van Lien Buysens lijkt alles heel vertrouwd. Kannen, schalen en keukengerei worden afgebeeld in enkele lijnen, vlakken en kleuren. Maar het kleine formaat en de vele herhaling dwingen je tot aandachtige observatie. En dan ga je die alledaagse objecten toch herwaarderen. Blijf kijken, en je gaat vanzelf ánders kijken.

@lien_buysens

 

Loes De Gendt

Als Loes De Gendt in het Engeland van de negentiende eeuw was geboren, dan had ze natuuronderzoeker Charles Darwin vergezeld op zijn HMS Beagle. Maar door een speling van het lot kwam ze meer dan honderdvijftig jaar later ter wereld, in Sint-Niklaas. Toch heeft dat haar er niet van weerhouden om op ontdekking te gaan. Haar atelier in Gent ligt immers vol met vondsten van wandelingen en reizen … net als haar werken.

@loesdegendt

 

Michiel Deneckere

Het is een stad. En toch ook niet. Op de grens van licht en donker, van droom en werkelijkheid, van hectiek en stilte zie je duidelijk een stadse omgeving. Maar tegelijkertijd lijken de achtergronden op toneeldecors en de personages op acteurs. In de schilderijen van de Gentse kunstenaar Michiel Deneckere blijf je gissen. Misschien schildert hij niet zozeer een stad, maar eerder het idéé van een stad.

@michieldeneckere

 

Eveline Ester

Voor de tweede keer op NAFT.
‘Wanneer ik mezelf kwijt ben,’ zegt de autodidactische schilder en fotograaf Eveline Ester. ‘Dan zoek ik de stad op. Grafische taferelen prikkelen er mijn geest, kleuren komen ongefilterd naar binnen. Streepjes, taart en wijn verzachten pijn. En de beelden die mijn pad kruisen, komen later weer tot leven in mijn schilderijen.’

@eveline.ester_art

 

Hilde Goossens

Hilde Goossens werd geboren in Sint-Niklaas, maar woont en werkt nu in Sint-Maria-Oudenhove in de Vlaamse Ardennen. Haar schilderijen vertrekken vaak vanuit smartphonefoto’s, waarbij ze de essentiële elementen benadrukt en de overbodige details weghaalt. Het resultaat zijn figuratieve afbeeldingen van dagelijkse momenten, weergegeven in gedempte kleuren en ingetogen tinten.

@hildegoossens

 

Maarten Inghels

Maarten Inghels doet veel. Heel veel. Hij publiceerde romans, hij creëerde een monumentale sculptuur van 160 ton zand, hij maakte een vaartocht op een piepschuimen vlot in de vorm van het woord ‘water’, hij was stadsdichter van Antwerpen, hij ontwierp landkaarten met wandelroutes tussen alle moderne surveillancesystemen, hij speelde schaak met levende figuranten op de Grote Markt van Mechelen … en hij komt naar NAFT.

@maarteninghels

 

Kymo One

Het begint met een vluchtig idee. Of een emotie. Vaak opgewekt door een beeld dat hij toevallig tegenkomt. En dan gaat hij daarmee aan de slag. Hij haalt het beeld uit de oorspronkelijke context. Voegt er zelf elementen aan toe. Geeft het weer in zijn vaste kleurenpalet van graffiti. En zo brengt Kymo One dan een heel nieuw idee of een heel nieuwe emotie tevoorschijn.

@kymo_one

 

Mous Lamrabat

Geboren in Marokko, opgegroeid in België, bekend over de hele wereld. In zijn modefotografie versmelt Mous Lamrabat zijn Marokkaanse roots en cultuur met symbolen en ideeën uit de westerse wereld. Op die manier nodigt de kunstenaar je uit om beide werelden met andere ogen te bekijken en los te komen van de clichés die erover bestaan. Grensverleggend.

@mouslamrabat

 

Legrand Collection

Tjoeketjoeke, toettoet! Hannes Legrand (alias Legrand Collection) is een creatieve stoomtrein. Schilderijen, tekeningen, prints, keramieken, kledingstukken, glaswerk, sculpturen: het is allemaal uit zijn handen gevloeid. En al die werken balanceren tussen kunst en ambacht, mengen traditionele methodes met moderne technieken, en creëren een kleurrijke en vaak surrealistische wereld. Spring maar aan boord!

@legrandcollection

 

Stefhany Y. Lozano (DE)

Je eigen grenzen verleggen? Daar weet illustrator Stefhany Y. Lozano alles van. Met enkel een koffer vol hoop verhuisde ze op 24-jarige leeftijd immers van Colombia naar Duitsland. Haar droom: nieuwe inzichten opdoen en kunstenaar worden. En dat lukte! Inmiddels werkt ze al bijna tien jaar als freelance illustrator. En twee jaar geleden nam het tijdschrift Forbes haar op in de top vijftig van Colombiaanse creatievelingen.

@stefhanyylozano

 

Simon Mannaerts (Simo)

In kleuren en lijnen weergeven wat woorden niet kunnen omschrijven. Dat is het doel van Simon Mannaerts (alias Simo). De creatieve duizendpoot uit Antwerpen is gefascineerd door beweging, licht en de gekte van de menselijke geest. Je ziet dat duidelijk terug in zijn portretten met olieverf en zijn grootschalige muurschilderingen met graffiti en acryl. Vooruit, en misschien óók in zijn parttimebaan als fietsenmaker.

@simonmannaerts

 

Nina Minnebo

Dromerige honden. Verloren paarden. Vazen. Bloemen. Mensfiguren. Maar ook trauma. Zelfspot. Groteske beelden, die toch eerder verleiden dan afstoten. Nog wat dromerige honden. Persoonlijke geschiedenis. Alledaagse momenten. Nostalgie en toekomstbeelden. Humor. Verdriet. Genot. En troost. Al die dingen kun je vinden in de schilderijen van Nina Minnebo. En nog wat meer dromerige honden.

@ninaminnebo

 

Jasper Nollet

Klaar voor de lancering? Jasper Nollet kan niet wachten tot de mensheid een interplanetaire soort wordt. In zijn werk vervaagt hij daarom alvast de grenzen tussen verleden en toekomst. Bijvoorbeeld door ouderwets aandoende bas-reliëfs te vullen met futuristisch ogende ruimteschepen. Of door culturele erfenissen te laten clashen met speculatieve visioenen. Naar de sterren en daar voorbij!

@jasper_nollet

 

Edouard Schneider

Geometrische spielereien, speelse vormgevingen en optische illusies. Daarin grossiert het vrij werk van Edouard Schneider. Als typografisch kunstenaar zegt hij letters niet graag te lezen, maar letters liever te kijken en te schrijven en te tekenen en te drukken en te kerven. Hij maakt kunst grafisch en grafiek kunst.

@edouard.schneider

 

Guillaume Van Moerkercke

Zwarte houtskool. Van een afstandje lijken de werken van Guillaume Van Moerkercke gewoon op doeken vol zwarte houtskool. Maar als je dichterbij komt, ontstaan er vormen en lijnen en figuren. Alsof je ogen echt moeten wennen aan het donker. En langzaam maar zeker zie je ze. Beelden uit het dagelijks leven, uit de straat, uit dromen. Allemaal van zwarte houtskool.

@guillaume_van_moerkercke

Courtesy of STUDIO23

 
 

Toon Van Ishoven

Buiten én binnen. Onder het alias Artoon maakte hij al meer dan 85 murals – openbaar en opvallend en in de buitenlucht. Maar onder zijn eigen naam Toon Van Ishoven legde hij zich vooral toe op schilderen – privé en bescheiden en in een atelier. Op NAFT toont de veelzijdige kunstenaar dit binnenwerk nu ook aan de buitenwereld.

@toonvanishoven